Aktuality

V úterý 16. 6. 2015 se třídy 2. A a 2. B vypravily na výlet na Stezku bosou nohou, která se nachází částečně na území České republiky a částečně na území Rakouska. 

SKIP ČR (Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky) vyhlásila sedmý ročník projektu na podporu čtenářské gramotnosti Už jsem čtenář - Knížka pro prvňáčka. Cílem projektu je rozvoj čtenářských návyků žáků již od prvního ročníku školní docházky.

V závěru letošního školního roku žáci 7. A pozvali opět své kamarády z  partnerské školy z rakouského Zwentendorfu. Tentokrát jsme putovali „Stezkou bosou nohou. Cílem našeho setkávání, které probíhá v rámci dlouhodobého školního projektu „Mezi Dunajem a Dyjí“, je poznávání různých částí regionů a vzájemná komunikace, která probíhá v anglickém jazyce.

V letošním školním roce se čtvrťáci dověděli ve vlastivědě něco málo o Velkomoravské říši, o knížeti Rastislavovi a příchodu Cyrila a Metoděje na naše území. Čekali jsme na hezké počasí a vyrazili na cyklovýlet na nedaleké Pohansko.

Ve středu 10. června se žáci naší školy zúčastnili krajského kola soutěže Odznaku všestrannosti olympijských vítězů. Jednalo se o žáky, kteří se kvalifikovali z okresního finále této soutěže. Pořadateli atletických závodů jsou skuteční olympijští vítězové například Šárka Kašpárková, která soutěž zahajovala. 

Téměř celý červen bude v našem oddělení ve znamení cesty kolem světa. První týden jsme se podívali blíže na Mexiko. Vyráběli jsme kaktusy, povídali si o mexické přírodě, hudbě, oblečení, kuchyni, tradicích, zjistili jsme, kdo to byli Aztékové a Mayové. 

Celý uplynulý týden jsme se věnovali severoamerickým indiánům. Poznávali jsme jejich kulturu, historii i současnou situaci. V průběhu týdne si děti vyrobily indiánské čelenky, které jsme dále ještě použili. Ale nepředbíhejme.

Již podruhé MC Lvíček Dyjáček uspořádal pro naše děti z prvního stupně dětský den. Tentokrát se akce jmenovala Dětský den s Kamilkou. Děti sbíraly během školního roku víčka pro Kamilku na její léčbu. Nasbíralo se 301kg. Kamilka i její maminka se akce také zúčastnily, dětem osobně poděkovaly a přinesly lízátka.

V úterý 9. 6. 2015 se třída 6. A vypravila na školní výlet. Žáci vyjeli ráno vlakem z Břeclavi. Cílová stanice byla Spytihněv. Tady už čekala loď Morava, která děti zavezla do Napajedel. 

A jak to dopadlo? Nejvíce bodů od svých spolusoutěžících ve třech kolech hudební soutěže získala Aneta Šťastná, která nejlépe zazpívala, zahrála na flétnu a ve společném tanci vynikala.